Senior Risk Engineer

Voorkomen is beter dan genezen. Grote maar ook kleine ondernemingen worden dagelijks geconfronteerd met een breed scala aan risico's bij hun dagelijkse bedrijfsactiviteit. Als Senior Risk Engineer lever je technische expertise en risicomanagement oplossingen op het gebied van verzekeringen voor klanten in Nederland. Een mooie en uitdagende rol als Senior Risk Engineer!

Jouw werkdag

In de rol van Senior Risk Engineer kom jij te werken in het team Risk Engineering Benelux. Als Senior Risk Engineer beoordeel je risico's, leer je van schades en bied je kennisoverdracht aan voor klanten. Het doel is om (bedrijfs)schade zo veel mogelijk te beperken. Denk bijvoorbeeld aan de productieomgeving van een industriële onderneming. Op basis van een analyse zorg jij ervoor dat risicotechnische maatregelen worden genomen. Met deze maatregelen worden risico’s verkleind en daarmee ook de eventuele omvang van schade in het geval van een calamiteit. Het analyseren van deze risico’s doe je niet achter je bureau maar bij de klant, je bent dus veel op pad: een zeer afwisselende en verantwoordelijke baan.

Dit werk doe je niet alleen maar samen in een team. Ook schakel jij met (externe) partijen om de risico's en daarmee ook de risicobeheersing goed in kaart te brengen. Op basis van jouw technische expertise worden risicoverbeteringen voor bestaande, maar ook nieuw te bouwen, voorzieningen gerealiseerd. Je bent dus de technische spil tussen klant en underwriting.

Een aantal werkzaamheden komt dagelijks naar voren, denk daarbij aan:

 • Het plannen en uitvoeren van uitgebreide risicoanalyses en het leveren van technische expertise en advies. Je levert passende risicomanagement oplossingen en bezoekt klanten regelmatig op locatie;
 • In jouw rol ben jij de dienstverlening vanuit Allianz en bedien jij de klant optimaal;
 • Je bespreekt mogelijke risicoverbeteringen voor zowel bestaande en nieuwe klanten op een proactieve manier;
 • Als Account Engineer ben je het aanspreekpunt voor diverse grote klanten;
 • Je werkt nauw samen met de collega’s van Underwriting en Claims;


Wat bieden wij jou?

Werken in een dynamische en inspirerende omgeving bij Allianz: een wereldleider in verzekeringen. Je komt te werken op een uitdagende afdeling met een aangename sfeer, vrijheid en zelfstandigheid die jij wenst. Uiteraard bieden wij jou een prettig en uitgebreid inwerkprogramma. Daarnaast bied Allianz ruime ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen de gehele organisatie.

Bij start mag je verder rekenen op:

 • Een uitstekend salaris, 8% vakantiegeld, gratificatie van 12.5% en goede pensioenregeling (3,5% eigen bijdrage);
 • Een baan met veel vrijheid en veel verantwoordelijkheden;
 • Deelname aan de internationale Allianz P&C Academy;
 • Een plek binnen het enthousiaste team Risk Engineering Benelux, dat in- en extern hoog staat aangeschreven, onder andere vanwege de Technical Excellence;
 • Een “hybride” werkplek: deels vanuit huis, deels bij de klant, en deels vanuit ons nieuwe kantoor met mooi uitzicht in hartje Rotterdam.

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur in een technische richting. Je hebt interesse in of affiniteit met Risk Engineering, Fire Safety Engineering, risico evaluaties, en/of HSEQ. Bij de eerste selectie zal gelet worden op onderstaande punten:

 • Je bent als persoon zelfstandig, besluitvaardig en ondernemend. Jouw analytische vaardigheden zijn bovengemiddeld op orde. Collega’s of vrienden omschrijven jou als zeer klantgericht;
 • Je bent een teamspeler, die energie krijgt van jouw bijdragen aan het team;
 • In jouw motivatie komt duidelijk naar voren waaruit interesse, kennis of ervaring op het gebied van Risk Engineering blijkt;
 • Je bent in staat om complexe informatie vlot tot je te nemen, te verduidelijken en over te brengen aan jouw klant.

Laten we ons voorstellen: Wij zijn Allianz.

Allianz is wereldwijd sinds jaren de nummer 1 verzekeraar en als werkgever een echte top employer die alles doet om de carrière van zijn werknemers een boost te geven. Dit doen wij door middel van het aanbieden van verschillende trainingen om al onze collega’s op persoonlijk- en professioneel vlak te laten (door)groeien. Als Senior Risk Engineer is een goede werk/privé balans onmisbaar dus jij bepaalt zelf waar en wanneer jij werkt (in Nederland). Om een maatschappelijke bijdrage te leveren sponsoren wij onder andere de Olympische- en Paralympische Spelen en het watersportverbond. Ook zijn wij elke dag bezig om onze leefomgeving te verbeteren. Een goed voorbeeld hiervan is de sponsoring van de Sea-shepherd. Join us and let’s care for tomorrow. Wil je meer weten over Allianz? Klik dan hier.

Ben jij er klaar voor om bij ons aan de slag te gaan als Risk Engineer?

Solliciteer dan meteen via de oranje button en discover your potential at Allianz!

Solliciteer nu
Geslacht
Slechts één bestand.
8 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.

Senior Risk Engineer

Risk management Rotterdam Solliciteer nu