Senior Manager, Financial Controlling & Accounting

Heb jij een master in boekhouden op zak? Heb je minimum 3 jaar ervaring in een boekhoudkundige rapporteringsfunctie? Omschrijven je vrienden als gedreven en pragmatisch? Hanteer je het principe ‘lead by example’? Check, check, check? Neem dan snel contact met ons op! Allianz is op zoek naar jou!

Wie zijn we?

Het Life closing-team is verantwoordelijk voor de rapportering van de lokale en IFRS-boekhoudnormen voor de juridische entiteiten voor levensverzekeringen van Allianz in België en Nederland. Dit is een cross functioneel en regionaal team van 10 dat de volledige financiële waardeketen bestrijkt, variërend van Life Actuarial, Accounting en Controlling. De ploeg is een van de drie bestaande uit het ‘Life Ecosystem’ binnen de financiële afdeling.

Laten we ons even voorstellen: Wij zijn Allianz.

Allianz is wereldwijd sinds jaren de nummer 1 verzekeraar. Iets waar we best trots op zijn maar het is eenvoudiger om er te geraken dan er te blijven. Daarvoor werken we elke dag heel hard. We vinden het heel belangrijk om de goede verstandhouding met onze makelaars te bestendigen en waar het kan zelfs te verbeteren. Elke dag opnieuw. Allianz heeft er dus bewust voor gekozen om onze producten en diensten exclusief via professionele makelaars op de markt te brengen.

Allianz als werkgever is een échte topemployer die alles doet om de carrière van zijn werknemers een ferme boost te geven. Dat vinden we héél belangrijk. 

In België is Allianz dus een van de belangrijke spelers op de markt voor verzekeringen. We zijn met meer dan duizend collega’s in België en in onze Nederlandse collega’s verdubbelen dat getal; samen vormen we één geheel maar graag vernoemen we ook nog even onze collega's in Luxemburg; samen vormen we Allianz Benelux. 

Allianz biedt een volledige waaier van diensten BOAR (Brand, Ongevallen, Allerlei risico's) en Leven (Voorzorg en Beleggingen) aan particulieren, zelfstandigen, KMO's en grote ondernemingen. 


Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor de Life USGAAP rapportering (P&L en Balans) voor de verschillende Life entiteiten in de BeNe regio. Dit vereist dat je de punten verbindt over verschillende disciplines (actuarieel, boekhoudkundig) en dat je de link legt met de business om zo zinvolle businessinzichten te geven voor de bedrijfssturing.
 • Je werkt aan de roadmap om het USGAAP-team binnen 1,5 jaar klaar te maken voor de overgang naar de IFRS17-boekhoudnorm.
 • Je bent in staat om comfortabel te schakelen tussen meerdere boekhoudregimes en het vertalen van de sleutelconcepten om Allianz in België en Nederland bedrijfsrelevante inzichten te verschaffen.
 • Stroomlijn minder efficiënte processen / introduceer meer digitale tooling en mindset binnen de ploeg;
 • Actieve aansturing van de lokale en USGAAP-belanghebbenden vanuit het perspectief van P&L en Balansbeheer.


Wie zoeken we?

Het accountants team opereert volgens de Agile-methodiek en wordt geleid door een Product Owner en een Scrum Master. Als senior accountant in de ploeg ben je ook de Product Owner en de hiërarchische manager van de accountants binnen de ploeg. Een hoofddoelstelling van het team is het transformeren van de lokale afsluitingsprocessen om het bedrijf voor te bereiden op de overgang naar IFRS17 (vanaf 1/1/2023). Deze transformatie omvat het stroomlijnen van processen, het implementeren van nieuwe technologieën en het motiveren van de ploeg om hun digitale vaardigheden te versterken. In deze dynamische omgeving zijn we op zoek naar iemand met zakelijke, financiële en digitale vaardigheden om ons team verder te versterken om onze ambitieuze maar realistische doelen te bereiken.

Herken je je in het volgende profiel:

 • Een proactieve en pragmatische houding hebben met een trackrecord in het uitvoeren van projecten.
 • Beschikken over de intrinsieke drive en vaardigheden om te werken met een zeer getalenteerd team van individuen in een internationale omgeving.
 • Een masterdiploma in boekhouding, finance, economie of een ander relevant vakgebied hebben.
 • + 5 jaar ervaring in controlling en accounting.
 • In staat zijn om verschillende stakeholders aan te sturen (van RvB tot je directe collega's).
 • Communiceer vloeiend in het Engels.

Relevante ervaring gezien als een groot pluspunt:

 • Ervaring met efficiënt gegevensbeheer (opvragen, verwerken en transformeren)
 • Kennis van lokale GAAP en IFRS17.
 • Communiceer vloeiend in het Nederlands of Frans.


Talent moet beloond worden. Dit is wat Allianz zal bieden: 


Aantrekkelijk salaris

Een attente werkgever met oog voor ieder talent

Een hele goeie groepsverzekering

Mogelijkheden om tijd- en plaats onafhankelijk te werken - Full flexibility.

Werken in een moderne omgeving (splinternieuw gebouw) waar het heel fijn vertoeven is

Centrale werkplek 

Werken voor een wereldspeler in verzekeringen 

Continue opleidingsmogelijkheden

Tal van teambuildingactiviteiten,

Werken voor een bedrijf met een solide financiële basis

Doorgroeimogelijkheden: Ga voor een carrière in plaats van een job. Wil je na verloop van tijd van iets anders proeven? We begeleiden je en stimuleren je om al je talenten helemaal te benutten.


Solliciteer via onderstaande button. Voor vragen kun je terecht bij Jeroen Baars via onderstaand emailadres:

[email protected]

Solliciteer nu
Geslacht
Slechts één bestand.
8 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.

Senior Manager, Financial Controlling & Accounting

Actuariaat Rotterdam Solliciteer nu