Schadehandelaar Personenschade

Een baan met verantwoordelijkheid, het behandelen van complexe middelzware letseldossiers en werken bij een wereldleider in verzekeringen: Allianz. Stel jij het slachtoffer centraal en hou jij volledig regie op de dossiers die je in beheer hebt? Ga dan aan de slag als (senior) schadebehandelaar personenschade.

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Je maakt onderdeel uit van de afdeling personenschade waar ruim 70 collega's zich bezig houden met de behandeling van letselschades. Je bent een echte teamplayer, voelt je verantwoordelijk voor het afdelingsresultaat, helpt collega’s waar nodig en draagt bij aan het continue verbeteren van onze dienstverlening. In alles wat je doet staat het belang van het slachtoffer centraal.

Als ervaren schadebehandelaar behandel je complexe personenschadedossiers en overlijdensschades. Je beoordeelt de aansprakelijkheid en bent volledig verantwoordelijk voor de bepaling van de strategie in een dossier. Je hebt persoonlijk contact met het slachtoffer of de belangenbehartiger. Vanuit jouw brede en diepgaande vakkennis voer jij onderhandelingen. Gezien jouw ruime ervaring ben je daarbij in staat om financiële en boekhoudkundige cijfers en modellen te begrijpen en interpreteren. Ook ben je zelfstandig in staat om complexe berekeningen te maken.

Jij staat bekend als een ervaren personenschadebehandelaar en een ervaren onderhandelaar. Daarbij ben je flexibel in je aanpak. Je bent een enthousiaste persoonlijkheid en je kunt je goed in een ander verplaatsen. Je bent goed in plannen en organiseren en gewend om de regie te pakken. Daarbij verkies je pragmatiek boven principes. Verder wil jij je voortdurend blijven ontwikkelen en leer je van de feedback van onze klanten en jouw collega’s. Jouw drijfveer is om het verschil te maken voor het slachtoffer en daarbij durf je je hoofd boven het maaiveld te steken. Tot slot vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan projecten.

In hoofdlijnen

 • Het inzetten van jouw kennis en vaardigheden bij het beoordelen van letselschades;
 • Bepalen van een strategie in deze dossiers en afstemming daarvan met slachtoffer en/of hun belangenbehartigers;
 • Proactief, probleemoplossend en de-escalerend communiceren;
 • Het verstrekken van duidelijke opdrachten aan schaderegelaars, arbeidsdeskundigen en zo nodig andere deskundigen waarbij je zelf de volledige regie houdt;
 • Gedurende de behandeling mogelijke risico’s vertalen naar een altijd up-to-date reservering;
 • Leveren van een bijdrage aan het continu verbeteren van de afdeling en collega's.

Wat bieden wij jou?

Je krijgt een jaarcontract bij Allianz dat wordt omgezet naar een vast contract bij gebleken geschiktheid na 1 jaar. Daarnaast vinden wij een goede werk-/privé balans belangrijk, jij krijgt dan ook de mogelijkheid om zeker 60% thuis te werken en je kunt je uren flexibel indelen. Om jezelf te ontwikkelen kun je gebruikmaken van onze Xcelerate Academy en onbeperkt toegang tot LinkedIn Learning met meer dan 16.000 trainingen! Ben jij na verloop van tijd toe aan iets nieuws? Binnen Allianz zijn er als schadebehandelaar doorgroeimogelijkheden genoeg! Daarnaast heb jij recht op:

 • Een goed marktconform salaris;
 • 8% vakantiegeld en een gratificatie van 12,5% van het jaarsalaris;
 • 25 vakantiedagen op basis van een 38 urige werkweek en de mogelijkheid tot het opbouwen van 13-ADV dagen;
 • Een goede thuiswerkvergoeding;
 • NS Business-card voor alle vormen van openbaar vervoer die jij 24/7 kunt gebruiken (ook privé), of een reiskostenvergoeding van € 0,19 per km.

Wie ben jij? 

 • Hbo/wo werk- en denkniveau
 • In het bezit van afgeronde letsel gerelateerde vakdiploma's en leergangen of vergelijkbaar is een pré
 • Een aantal jaren ervaring in de behandeling van complexe personenschaden
 • Klant gedreven, proactief, analytisch, besluitvaardig en overtuigend
 • Je herkent jezelf in onze kernwaarden: durf, flexibiliteit en ondernemerschap

Voldoe je niet aan alle harde eisen maar herken jij je wel in de competenties en vereiste skills? Solliciteer ook dan op de vacature met een beknopte maar duidelijke motivatie. 

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan onmiddellijk via de onderstaande button en kom te weten wat jouw mogelijkheden zijn bij ons! Heb je vragen? Schroom dan niet en mail onze recruiter Dion van Alphen via [email protected]

Geslacht
Slechts één bestand.
8 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.