Payroll Specialist

Ben jij niet bang om verantwoordelijkheid te nemen? Wil je meer dan alleen administratieve processen uitvoeren? Start dan als Payroll Specialist bij Allianz!

Wat ga je doen?

Als Payroll specialist vervul je een zeer belangrijke taak binnen onze organisatie. Daarom is deze functie breder dan de rol van een typische salarisadministrateur. Je zal naast het zorgdragen voor een efficiënte en foutloze verwerking van salarisadministratie, veel gaan schakelen met andere HR-collega’s, zoals het HR Contact Team en het Reward & Performance team in een adviserende rol. 

Een brede rol waarin je de volgende verantwoordelijkheden zal hebben:

 • Een foutloze verwerking van de salarisadministratie; 
 • Het verzorgen van alle mutaties op basis van gestelde richtlijnen en procedures; 
 • Interne klanten (medewerkers, managers en externe partijen) voorzien van informatie. 
 • Het beantwoorden van vragen die qua inhoudelijke complexiteit specialistische kennis vragen, waaronder fiscaliteiten, vergoedingen en regelingen. 
 • Je analyseert en maakt rapportages via Excel voor interne en externe partijen;
 • Je neemt op verzoek deel aan projecten die gericht zijn op het vergroten van de effectiviteit en klantgerichtheid van de afdeling HR Operations in het geheel danwel de salarisadmistratie specifiek;
 • In het kader van Cross Border Working ben jij verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling en de geldende fiscale regels omtrent pensioen maar ook sociale verzekeringen. 

Hoe ziet de afdeling er verder uit?

Je zal komen te werken binnen de HR Operations team. Het is een dynamisch en gedreven team van 5 collega’s onderverdeeld in 2 teams. Met elkaar zorg je ervoor dat de collega’s van Allianz zou goed mogelijk worden ondersteund in hun employee experience. Daarnaast is Allianz 's werelds grootste verzekeraar, die je volop groei- en opleidingsmogelijkheden biedt. 

Wie ben jij?

 • Je beschikt over Hbo werk- en denkniveau;
 • Een PDL- of VPS-diploma op zak is een pré;
 • Salarisadministratie is voor jou gesneden koek (2+ jaar werkervaring);
 • Je bent vaardig in het gebruik van Excel; draaitabellen hebben niks meer te verbergen voor je;
 • Kennis op het gebied van wet- en regelgeving en fiscale zaken; 
 • Kennis van het programma Cobra is een pré.
 • Je streeft naar een hoge mate van klanttevredenheid

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie in een internationale Benelux structuur, waar je veel kunt leren en de mogelijkheid hebt om deel te nemen aan agile projecten op diverse gebieden binnen HR.  Deze functie biedt veel mogelijkheden tot ontwikkeling en een opstap naar een succesvolle carrière binnen HR. Je komt te werken in een jong en gedreven team, waarin een goede samenwerking hoog in het vaandel staat. Je krijgt een jaarcontract bij Allianz dat wordt omgezet naar een vast contract bij gebleken geschiktheid na 1 jaar. Daarnaast vinden wij een goede werk-/privé balans belangrijk, jij krijgt dan ook de mogelijkheid om 3 dagen thuis te werken in een voltijd dienstverband. 

Om jezelf te ontwikkelen kun je gebruikmaken van onze Xcelerate Academy en onbeperkt toegang tot LinkedIn Learning met meer dan 16.000 trainingen! Daarnaast heb jij recht op:

 • Een goed marktconform salaris
 • 8% vakantiegeld en een gratificatie van 12,5% van het jaarsalaris;
 • 25 vakantiedagen op basis van een 38 urige werkweek en de mogelijkheid tot het opbouwen van 13-ADV dagen;
 • Een goede thuiswerkvergoeding;
 • NS Business-card voor alle vormen van openbaar vervoer die jij 24/7 kunt gebruiken (ook privé), of een reiskostenvergoeding van € 0,19 per km.

Laten we ons voorstellen: Wij zijn Allianz.

Allianz is wereldwijd sinds jaren de nummer 1 verzekeraar en een echte top werkgever die alles doet om de carrière van haar werknemers een boost te geven. Dit doen wij door middel van het aanbieden van verschillende trainingen om al onze collega’s op persoonlijk- en professioneel vlak te laten (door)groeien. Daarnaast hechten wij veel waarde aan een goede werk/privé balans. Thuiswerken zal voor ons nooit meer verdwijnen en kan je zelf bepalen waar en wanneer je werkt. 

Om een maatschappelijke bijdrage te leveren sponsoren wij onder andere de Olympische- en Paralympische Spelen en het Watersportverbond. Ook zijn wij elke dag bezig om onze leefomgeving te verbeteren. Een goed voorbeeld hiervan is de sponsoring van Sea-shepherd: Join us and let’s care for tomorrow.

Spreekt bovenstaande functie jou aan?

Solliciteer dan via de onderstaande button en kom te weten wat jouw mogelijkheden zijn bij ons!

Milou Waters

Talent Acquisition Lead

[email protected]

+316 42 55 27 69


Allianz is the HOME for those who DARE! Een bedrijf dat je stimuleert om initiatief te nemen, waar je kan groeien en actief bij kan dragen aan de versterking van onze positie als wereldleider. Door oprecht te geven om mensen – zowel de 85 miljoen particuliere en zakelijke klanten als de meer dan 142.000 werknemers – bevordert Allianz een cultuur waarin medewerkers alle kansen krijgen om samen te werken, goed te functioneren, een excellente service te leveren en in te spelen op trends in de business en de uitdagingen voor de toekomst. Onze grootste ambitie is een vertrouwensrelatie op te bouwen en een partner te zijn van onze klanten zodat zij kunnen groeien. Durf dus gerust! Kom bij Allianz werken en versterk ons team.

Milou Waters

Geslacht
Slechts één bestand.
8 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.