Behandelaar Personenschade

Een baan met verantwoordelijkheid, het behandelen van complexe middelzware letseldossiers en werken bij een wereldleider in verzekeringen: Allianz. Stel jij het slachtoffer centraal en hou jij volledig regie op de dossiers die je in beheer hebt? Ga dan aan de slag als (senior) behandelaar personenschade bij Allianz in hartje Rotterdam. 

Allianz is the HOME for those who DARE!

Over Allianz in de Benelux
Allianz is een wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening, met een aanwezigheid in meer dan 70 landen en meer dan 140.000 medewerkers in dienst van ruim 86 miljoen klanten. In de Benelux biedt Allianz, via adviseurs, verzekeringsproducten en -diensten voor particulieren, zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen. Allianz in Nederland bedient meer dan 1,3 miljoen klanten met behulp van distributiepartners en haar direct writer Allsecur. Allianz heeft in Nederland circa 1.000 medewerkers en een omzet van € 1,1 miljard. Allianz bedient in België en Luxemburg meer dan 900.000 klanten, heeft ruim 950 medewerkers en een omzet van € 2,1 miljard.

Durf dus gerust! Kom bij Allianz werken en versterk ons team.

Jouw werkdag bestaat uit...
Je maakt onderdeel uit van de afdeling personenschade waar ruim 70 collega's zich bezig houden met de behandeling van letselschades. Je bent een echte teamplayer, voelt je verantwoordelijk voor het afdelingsresultaat, helpt collega’s waar nodig en draagt bij aan het continue verbeteren van onze dienstverlening. In alles wat je doet staat het belang van het slachtoffer centraal.

Als ervaren schadebehandelaar behandel je complexe personenschadedossiers en overlijdensschades. Je beoordeelt de aansprakelijkheid en bent volledig verantwoordelijk voor de bepaling van de strategie in een dossier. Je hebt persoonlijk contact met het slachtoffer of de belangenbehartiger. Vanuit jouw brede en diepgaande vakkennis voer jij onderhandelingen. Gezien jouw ruime ervaring ben je daarbij in staat om financiële en boekhoudkundige cijfers en modellen te begrijpen en interpreteren. Ook ben je zelfstandig in staat om complexe berekeningen te maken.

Jij staat bekend als een ervaren personenschadebehandelaar en een ervaren onderhandelaar. Daarbij ben je flexibel in je aanpak. Je bent een enthousiaste persoonlijkheid en je kunt je goed in een ander verplaatsen. Je bent goed in plannen en organiseren en gewend om de regie te pakken. Daarbij verkies je pragmatiek boven principes. Verder wil jij je voortdurend blijven ontwikkelen en leer je van de feedback van onze klanten en jouw collega’s. Jouw drijfveer is om het verschil te maken voor het slachtoffer en daarbij durf je je hoofd boven het maaiveld te steken. Tot slot vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan projecten.

In hoofdlijnen

 • Het inzetten van jouw kennis en vaardigheden bij het beoordelen van letselschades
 • Bepalen van een strategie in deze dossiers en afstemming daarvan met slachtoffer c.q. hun belangenbehartigers
 • Proactief, probleemoplossend en de-escalerend communiceren
 • Het verstrekken van duidelijke opdrachten aan schaderegelaars, arbeidsdeskundigen en zo nodig andere deskundigen waarbij je zelf de volledige regie houdt
 • Gedurende de behandeling mogelijke risico’s vertalen naar een altijd up-to-date reservering
 • Leveren van een bijdrage aan het continu verbeteren van de afdeling en collega's. 

Wie ben jij? 

 • Hbo/wo werk- en denkniveau
 • In het bezit van afgeronde letsel gerelateerde vakdiploma's en leergangen of vergelijkbaar is een pré
 • Een aantal jaren ervaring in de behandeling van complexe personenschaden
 • Klant gedreven, proactief, analytisch, besluitvaardig en overtuigend
 • Je herkent jezelf in onze kernwaarden: durf, flexibiliteit en ondernemerschap

Voldoe je niet aan alle harde eisen maar herken jij je wel in de competenties en vereiste skills? Solliciteer ook dan op de vacature met een beknopte maar duidelijke motivatie. 

Wat bieden wij jou? 
Jij bent onderdeel van de Afdeling Personenschaden en werkt in Rotterdam. Het betreft een fulltime functie.

Dit kun je nog meer verwachten:

 • Werken in een dynamische omgeving bij Allianz, wereldleider in bijstand en verzekeringen
 • Aangename werksfeer
 • De vrijheid, zelfstandigheid en flexibiliteit die jij wenst
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden in een meertalige Benelux-organisatie
 • Gelegen in hartje Rotterdam op de Coolsingel
 • Goed salarispakket en uitstekende arbeidsvoorwaarden

Ben je enthousiast? 
Solliciteer dan onmiddellijk via de onderstaande button en kom te weten wat jouw mogelijkheden zijn bij ons!

Heb je vragen? Schroom dan niet en mail onze recruiter:
Dion van Alphen
Talent Acquisition Specialist Allianz
M: [email protected]

Om de integriteit van onze medewerkers te garanderen zal een positieve uitslag van de Pre Employment Screening voorwaarde zijn voor indiensttreding

Solliciteer nu
Geslacht
Slechts één bestand.
8 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.

Behandelaar Personenschade

Claimsmanagement Rotterdam Solliciteer nu