Arbeidsdeskundige

Samen met alle betrokken partijen komen tot adequate oplossingen op het gebied van mens, werk en inkomen. Als arbeidsdeskundige bij Allianz begeleid je slachtoffers in de letselschade bij het re-integratietraject, beoordeel je de belastbaarheid en verricht je onderzoek naar schadeposten zoals verlies arbeidsvermogen, zelfwerkzaamheid en huishoudelijke hulp. Een verantwoordelijke functie waarin o.a. de volgende kernwaarden belangrijk zijn: denken in mogelijkheden, slagvaardig, professioneel, proactief, creatief en betrokken.

Waar kom je te werken?

De rol van arbeidsdeskundige binnen Allianz is een zelfstandige rol waarin je vanuit thuis opereert en tevens huisbezoeken aflegt. Je bent werkzaam in de regio Utrecht-Amsterdam. Af en toe werk je ook op het hoofdkantoor van Allianz te Rotterdam.

Wat ga je doen?

Als arbeidsdeskundige bij Allianz heb je te maken met letselzaken en AOV-dossiers.

In letselzaken spreek je regelmatig betrokkenen, al dan niet in aanwezigheid van een, door de betrokkene, ingeschakelde belangenbehartiger. Je beoordeelt of re-integratie succesvol kan zijn en wat daarvoor nodig is. Je stelt daartoe re-integratieplannen op en stuurt aan op het op de juiste wijze nastreven ervan maar geeft ook sturing. Je houdt ook rekening met andere betrokken partijen zoals werkgevers, belangenbehartigers, (Arbo)artsen of het UWV. Je weet goed positie te bepalen en weet standpunt te houden bij diverse tegenstrijdige belangen in het gehele proces.

Je stelt bij zelfstandigen met een AOV de mate van arbeidsongeschiktheid vast en de daaraan verbonden schade. Hiermee help je de verzekerden en onderzoek je de mogelijkheid om weer aan de slag te gaan.

Het werk kan worden omschreven als dankbaar. Je maakt het verschil door mee te denken. Soms zit de oplossing in kleine dingen. Je voert diverse bedrijfsanalyses uit en beoordeelt deze vanuit arbeidsdeskundig oogpunt. Je adviseert vanuit verschillende vlakken. Denk hierbij aan ergonomie, subsidiemogelijkheden en de sociale wet- en regelgeving.

Wat neem je mee?

Je hebt een afgeronde post Hbo-opleiding tot Arbeidsdeskundige. Idealiter neem je ook al ruime werkervaring mee vanuit deze rol of een soortgelijke relevante rol. Ervaring met letsel is zeer gewenst maar geen keiharde must. Je bent in staat om de belangen van verschillende partijen te behartigen en doelmatig en pragmatisch te werken. Je bent proactief, integer, bent als persoon zeer empathisch en weet snel het vertrouwen te winnen (bij het aanbellen bij de voordeur tot het formeel afsluiten van het dossier). Als persoon omschrijven vrienden jou als positief kritisch, resultaatgericht en klantgericht. Een rijbewijs is vereist om de rol van Arbeidsdeskundige goed te kunnen vervullen.

Wat krijg je ervoor terug?

Je komt te werken bij Allianz, de grootste verzekeraar ter wereld en een Benelux organisatie, met een gloednieuw kantoor in Rotterdam. In de rol van arbeidsdeskundige krijg je veel flexibiliteit en vrijheid. Wij verwachten dat je in staat bent om regie en verantwoordelijkheid te pakken daar waar nodig is. Een korte samenvatting van jouw arbeidsvoorwaarden:

  • Een uitstekend salaris;
  • De mogelijkheid tot het opbouwen van 13 ADV dagen per jaar;
  • Een auto, laptop en telefoon van de zaak;
  • Een budget voor het inrichten van jouw thuiswerkplek;
  • Een aantrekkelijke gratificatie van 12,5% van het jaarsalaris;
  • Goede pensioenregeling;
  • Optionele belleggingsmogelijkheden;
  • Een vaste maandelijkse kostenvergoeding.

Naast bovengenoemd arbeidsvoorwaardenpakket kan je via onze Xcelerate Academy 4 unieke interne opleidingen volgen op het gebied van Agility, Customer Centricity, Data & Digital.

Allianz – Let's care for your future

Allianz als werkgever is een échte topemployer die alles doet om de carrière van zijn werknemers een flinke boost te geven. Dat vinden wij héél belangrijk. In Nederlands is Allianz een van de belangrijke spelers op de markt voor verzekeringen. We zijn met meer dan duizend collega’s in Nederland en met onze Belgische collega’s verdubbelen we dat getal; samen vormen we één geheel maar graag vernoemen we ook nog even onze collega's in Luxemburg; waarmee we Allianz Benelux vormen.

Allianz biedt een volledige waaier van diensten BOAR (Brand, Ongevallen, Allerlei risico's) en Leven (Voorzorg en Beleggingen) aan particulieren, zelfstandigen, MKB’s en grote ondernemingen. Als organisatie werken we onder één koepel als Allianz Benelux, samen met onze collega's uit België en Luxemburg.

Spreekt bovenstaande functie jou aan?

Solliciteer dan direct via onze website. Mocht je hierover nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met Dion van Alphen (Talent Acquisition Specialist) door te mailen naar [email protected].

Solliciteer nu
Geslacht
Slechts één bestand.
8 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.

Arbeidsdeskundige

Claimsmanagement Rotterdam - Utrecht - Amsterdam Solliciteer nu