Allianz Benelux Graduate Program

Allianz is the HOME for those who DARE! Een bedrijf dat je stimuleert om initiatief te nemen, waar je kan groeien en actief bij kan dragen aan de versterking van onze positie als wereldleider. Door oprecht te geven om mensen – zowel de 85 miljoen particuliere en zakelijke klanten als de meer dan 142.000 werknemers – bevordert Allianz een cultuur waarin medewerkers alle kansen krijgen om samen te werken, goed te functioneren, een excellente service te leveren en in te spelen op trends in de business en de uitdagingen voor de toekomst. Onze grootste ambitie is een vertrouwensrelatie op te bouwen en een partner te zijn van onze klanten zodat zij kunnen groeien. Durf dus gerust! Kom bij Allianz werken en versterk ons team.

Nieuwe sportieve partnerships

Want sport daagt uit, inspireert en verenigt. Dat doen we door een samenwerking met het Watersportverbond en het nationale zeilteam. Wij kiezen voor het Watersportverbond omdat zij – net als wij – inzetten op de vitaliteit van beleving, plezier, innovatie en succesvolle prestaties. Daarnaast zijn we hoofdsponsor van het Jeugd WK Zeilen (2022), het WK Zeilen in Den Haag (2023) de jaarlijkse voorjaarsklassieker Allianz Regatta en Optimist on Tour. Dit omdat we hen ook volop steunen in haar streven naar toegankelijk, schoon en veilig vaarwater in Nederland.

WE CARE FOR TOMORROW...(Y)OUR FUTURE

Het einde van je studie nadert en je staat voor een grote keuze. Wat nu? Wat dacht je van een unieke stap om jouw schoolkennis om te zetten in de praktijk. Wij bij Allianz geloven in High Potentials en investeren graag in onze leiders van morgen. Allianz – Traineeship Programma is een kans voor gedreven en gemotiveerde masters om de stap te zetten van student naar ervaren professional. En dat bij de nummer 1 in verzekeringen wereldwijd. 

AMBITIE

Allianz Benelux maakt deel uit van de grootste verzekeringsmerk ter wereld. Wij bij Allianz vinden het belangrijk om levenslang te leren. We zijn dan ook op zoek naar jonge en gedreven talenten die het lef hebben om uit hun comfortzone te stappen. En die zo willen leren, proberen en groeien. 

ONZE MISSIE

Samen met jouw coaches stippelen we een route uit die je in 2 jaar tijd het hele bedrijf doen ontdekken, je meteen iets kan creëren en kan blijven groeien :

 • Samen ontdekken: We nemen je mee op een traject van 2 jaar. Een pad waar je uit je comfortzone zal moeten treden maar heel veel zal kunnen leren. Je krijgt de kans om te ontdekken waar je sterke punten liggen en waar je hart ligt. Een ware ontdekkingsreis. In die 2 jaar tijd zul je 3 verschillende afdelingen zien door rotatie. Er zijn verschillende trajecten die je kunt doorlopen, de keuze is aan jou! In het eerste gesprek krijg je meer informatie hierover.
 • Creëren: of het nu over data-analyse, een risico inschatting  of een verbetering voor de klant is, vanaf dag 1 vliegen we er in en zorgen we dat je impact creëert.
 • Groei : als innovator in de verzekeringswereld staan we ook met sterke mentors klaar om met dit traineeship een goede basis te leggen en te bouwen aan een solide samenwerking met je toekomstige collega’s. Je eerste stappen binnen onze internationale omgeving zullen je klaar stomen voor een ontzettend boeiende en veelzijdige carrière.
 • Dit is functie op Benelux niveau en je zult dus ook veel internationaal aan het werk zijn. Daarmee zorgt dit traineeship ervoor dat je (internationale) carrière gelanceerd wordt!

HOE PAS JIJ IN HET PLAATJE ?

 • Je hebt een Masterdiploma op zak met een kwantitatieve achtergrond: statistiek, econometrie, wiskunde, actuariële wetenschappen, of een achtergrond in bedrijfskunde, economie met een digitale focus is wat wij zoeken.
 • Heb je nog een extra master behaald? Super, dat vinden we zeker een meerwaarde.
 • Je bent sterk gericht op details en werkt zeer nauwkeurig
 • Je hebt een kritische geest, je vrienden kennen je dan ook als een analytisch persoon 
 • Kan je al wat programmeren? Dan is ook dat een pluspunt (SAS, Python, etc.)
 • Je bent een teamspeler, klantgericht, flexibel, creatief en ondernemend - gedrevenheid en passie typeren je goed. 
 • Als je al een eerste ervaring hebt, is dit ook een plus
 • Je communiceert erg vlot en je spreekt Nederlands met zeer goede kennis van het Engels. Een derde taal ernaast is een pré.

Heb jij de wil om samen met ons te groeien? Lees dan verder hoe we het graag samen aanpakken. Het rekruteringsproces zal plaatsvinden eind mei 2022. Start van het graduate program is 1 september 2022.

EEN BLIK OP JOUW TRAJECT

 • Stap 1: jouw sollicitatie
 • Stap 2: een telefonische screening om jouw sollicitatie nauwkeurig te bekijken
 • Stap 3: een online test om te kijken of wij de ideale match vormen
 • Stap 4: een business case waar we je rond een bepaald vraagstuk helemaal uit je comfortzone halen
 • Stap 5: HR & business interviews. We gaan even kort met jou bespreken wat de resultaten waren van de vorige stappen en hoe de toekomst er zal uitzien.
 • Stap 6: je pen mag uitgehaald worden nu, de aanbieding kan getekend worden

* Het rekruteringsproces verloopt virtueel via de online tool Webex.

** Aarzel niet om een sollicitatiebrief of een videopresentatie van jezelf van maximaal 2 minuten ( een korte elevator pitch over wie je bent en wat je interesses zijn) bij te voegen.

Wat krijg je ervoor terug?

• Een uitstekend startsalaris wat hoort bij een traineeship als deze en daarnaast krijg je een gratificatie van 12,5% en 8% vakantiegeld;
• Hybride werken, je kunt zowel op kantoor als thuiswerken, het traineeship is er zo op gericht dat je overal kunt werken;
• Kans om verschillende afdelingen binnen de nummer 1 verzekeraar ter wereld te kunnen zien, in 2 jaar tijd zie je 3 verschillende afdelingen in jouw studierichting!
• Een plezierige werksfeer met veel ruimte voor opleidingsmogelijkheden en daarnaast leuke activiteiten met de andere trainees, zodat je ook hun ervaringen binnen Allianz zult horen!

Meer weten?
Mail dan naar [email protected]

Jeroen Baars

Geslacht
Slechts één bestand.
8 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.