Klantenservice Medewerker

Als klantenservice medewerker ben jij verantwoordelijk voor het afhandelen van de schademeldingen met betrekking tot onze autoverzekeringen. Door het helpen van klanten draag jij bij aan de optimale klantenservice. Naast het vele klantcontact krijg jij de verantwoordelijkheid om met processen mee te denken en zaken te verbeteren. Wil jij weten hoe het is om binnen ons callcenter te werken? Lees dan snel verder! Deze vacature is ook beschikbaar voor studenten met een beschikbaarheid vanaf 20 uur per week.

Meindert, Klantenservice Medewerker

“Waarom ik het werken als Klantenservice Medewerker bij Allianz leuk vind? Er heerst binnen ons team niet alleen een prettige werksfeer, maar we vertrouwen elkaar ook volledig. Daarnaast behandelt iedereen binnen ons team elkaar op dezelfde manier en staan wij voor elkaar klaar. Ook wordt er zowel door mijn collega’s als door mijn teamleider geluisterd naar mijn input, waardoor ik een bijdrage kan leveren aan onder andere het optimaliseren van de werkprocessen binnen de afdeling.”

Wat ga je doen?

Als Klantenservice Medewerker ben jij het eerste aanspreekpunt richting het intermediair, verzekerden, tegenpartij en expertise bureaus. Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van schademeldingen voor Allianz Schade Nederland. Daarnaast vervul je een actieve rol in het verbeteren van de dienstverlening. Jij wil graag de verwachtingen van klanten overtreffen. Dit doe je door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen. Maar ook door goed door te vragen en daardoor een klant te kunnen voorzien van een passend antwoord. Goed is voor jou niet voldoende, je doet graag een stapje extra om de verwachtingen van klanten te overtreffen en om onze processen en dienstverlening continu te verbeteren.

Hoe ziet de afdeling er verder uit?

Het Customer Care Center van Allianz is onderdeel van Claims (schade), en  werkt nauw samen met andere afdelingen om de klant in één keer goed te kunnen helpen. De afdeling van de toekomst bestaat uit multi inzetbare medewerkers. De medewerkers hebben stuk voor stuk een brede kennis van producten, processen, verzekeringstechniek en de organisatie. Voor jou betekent dit dat je snel kunt schakelen tussen verschillende klantvraagstukken en weet waar je moet zijn in de keten om het structureel op te lossen. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden in het Schade- domein bij bewezen talent.

Wat bieden wij jou?

Je krijgt een jaarcontract bij Allianz dat wordt omgezet naar een vast contract bij gebleken geschiktheid. Daarnaast vinden wij een goede werk-/privé balans belangrijk, waar jij zelf bepaalt waar en wanneer jij werkt (In Nederland). Om jezelf te ontwikkelen kun je gebruikmaken van onze Xcelerate Academy en onbeperkt toegang tot LinkedIn Learning. Ben jij toe aan iets nieuws? Binnen Allianz zijn er doorgroeimogelijkheden genoeg! Daarnaast heb jij recht op:

 • Een salaris vanaf € 2.405,77 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek;
 • 8% vakantiegeld en een gratificatie van 12,5% van het jaarsalaris;
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid tot het opbouwen van 13-ADV dagen;
 • NS Business-card voor alle vormen van openbaar vervoer die jij 24/7 kunt gebruiken (ook privé), of een reiskostenvergoeding van € 0,19 per km.

Wie ben jij?

Als Klantenservice Medewerker omschrijf jij jezelf als leergierig en iemand die het klantbelang vooropstelt. Je bent proactief, werkt graag in een team en bent kwaliteitsgericht en servicegericht. Je stelt de klant graag centraal en weet goed invulling te geven aan het persoonlijke maar soms ook zakelijke karakter van het gesprek. Je vindt het leuk om mee te denken over verbetervoorstellen waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de performance van de afdeling of collega’s.

Bij de eerste selectie zal rekening worden gehouden met een aantal aspecten:

 • Je hebt een afgeronde mbo niveau 4 of hbo-opleiding of je studeert aan de hogeschool of universiteit;
 • Je hebt telefonische ervaring (of ervaring bij een verzekeraar);
 • Je werkt volgens LEAN, kan ketengericht denken en je hebt een probleemoplossend vermogen;
 • Je beschikt over de diploma's WFT basis en WFT schade particulier (zo niet, dan vinden wij het belangrijk WFT basis binnen een maand behaald wordt en vragen wij je om WFT Schade Particulier binnen 6 maanden te behalen);
 • Jij bent minimaal 20 uur per week beschikbaar;
 • Je beschikt over de certificaat brons True Customer Centricity of bent bereid deze te halen binnen bepaalde tijd;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot aanpassingsvermogen;
 • Ervaring in de verzekeringsbranche, horeca, toerisme of entertainment is een pré.

Laten we ons voorstellen: Wij zijn Allianz.

Allianz is wereldwijd sinds jaren de nummer 1 verzekeraar en als werkgever een echte top employer die alles doet om de carrière van zijn werknemers een boost te geven. Dit doen wij door middel van het aanbieden van verschillende trainingen om al onze collega’s op persoonlijk- en professioneel vlak te laten (door)groeien. Om een maatschappelijke bijdrage te leveren sponsoren wij onder andere de Olympische- en Paralympische Spelen en het watersportverbond. Ook zijn wij elke dag bezig om onze leefomgeving te verbeteren. Een goed voorbeeld hiervan is de sponsoring van de Sea-shepherd. Join us and let’s care for tomorrow.

Spreekt bovenstaande functie jou aan? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton.Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Dion van Alphen via [email protected].

Om de integriteit van onze medewerkers te garanderen zal een positieve uitslag van de Pre Employment Screening voorwaarde zijn voor indiensttreding.

Solliciteer nu
Geslacht
Slechts één bestand.
8 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.

Klantenservice Medewerker

Klantenservice Rotterdam Solliciteer nu